Naprapatia

Lauri Hodju

Mitä naprapatia on?

Naprapaatti on asiantuntija, jonka alana on manuaalinen lääketiede sekä kuntouttaminen (=lääkinnällinen harjoitusterapia). Naprapaatin työhön kuuluu kaikkien toiminnallisten tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkiminen sekä hoitaminen. Näitä ongelmia ovat esimerkiksi niveloireet, lihasvammat, selkä- ja hartiakivut sekä pään- ja niskansäryt.

Naprapaatiksi opiskellaan Suomessa ainoastaan Kotkassa, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:ssa. Koulutus kestää 4 vuotta / 240 op. Koulutuksessa keskitytään ihmisen biomekaniikkaan ja anatomiaan, vaivan syyn tutkimiseen sekä hoitoon eri menetelmin.

Naprapaatin hoitomenetelmät

Naprapatiassa pyritään palauttamaan ja lisäämään potilaan työ- ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja toimintahäiriöitä. Naprapaatti hoitaa mm. nivelten liikkuvuutta ja lihasten toimintaa nivelissä, joiden liikkuvuus on alentunut tai häiriintynyt. Tavoitteena on saada nivelten liikkuvuus ja pehmytosien toiminta normalisoitua ja vähentää kipua.

Hoitomenetelmämme pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin. Meidän käyttämämme hoitomenetelmät ovat:

 

 • Lääkinnällinen harjoitusterapia sisältää harjoitteita aerobisenkunnon, lihaskunnon ja nivelliikkuvuuden parantamiseen sekä kivun hoitoon.
 • Nivelen manipulaatio ja mobilisaatio ovat manuaalisenterapian tekniikoita, joilla pyritään parantamaan toimintakykyä ja kivutonta liikettä niveleen kohdistuvalla nopealla impulssilla (manipulaatio) tai toistuvalla hitaammalla liikkeellä (mobilisaatio).
 • Pehmytkudoskäsittelyt (hieronta ja venyttelyt) sisältävät erilaisia tekniikoita joilla pyritään lievittämään kipua, rentouttamaan ja lisäämään nivelliikkuvuutta. Venytystekniikoina käytetään mm. post isometric relaxation -tekniikkaa. Hierontatekniikoina mm. triggerpistehieronta, sively ja hankaus.
 • Hermomobilisaatiotekniikat ovat hermo-oireiden hoitoon kehitettyjä tekniikoita, joissa hermoa mobilisoidaan (kiristetään ja löysytetään vuoroin tai samaan aikaan hermon eri kulkukohdista).
 • Ergonomianeuvonta sisältää työhön ja arkeen ohjeistusta miten asiat voidaan tehdä rasittamatta mahdollisesti jo rasittuneita kudoksia.

Milloin naprapaatin vastaanotolle?

Naprapaatti erikoistuu tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Alla on listattu yleisimpiä syitä tulla naprapaatin vastaanotolle.

Yleisimmät syyt tulla napraatille hoitoon ovat seuraavat:

 • Selkäkipu (mm. epäspesifi selkäkipu, fasettioireyhtymä, välilevynpullistuma)
 • Niska-hartiakipu (mm. kaularangan yliliikkuvuus, fasettioireyhtymä, heijastekivut)
 • Iskiasoireet (mm. välilevynpullistuma, syväpakaralihasoireyhtymä)
 • Rintarangan ja lapojen alueen kiputilat (mm. fasettioireyhtymä, välilevynpullistuma, lavan hallinnan ongelma)
 • Päänsärky ja huimaus (mm. hyvälaatuinen asentohuimas, kaularankaperäinen päänsärky tai huimaus)
 • Yläraajojen- ja alaraajojen kiputilat (mm. kiertäjäkalvosinoireyhtymä, gluteaalitendinopatia)
 • Raajojen säteilyoireet (mm. thoracic outlet syndrooma, välilevynpullistumat)
 • Tapaturmat ja urheiluvammat (mm. eturistisiteen kuntoutus, nilkan nyrjähdysvammat)
 • Rasitusvammat (mm. tenniskyynärpää, hyppääjänpolvi)

HINNASTO

Naprapatia

Naprapatia 45 min ensikäynti55€
Naprapatia 30 min45€
Naprapatia 45 min70€
Hoidon tarpeen arviointi40€
Naprapaatin etäkonsultaatio40€

Kysyttävää?
Ota meihin yhteyttä

Fysio Nordic

Avoinna
joka päivä: 09-20
(ajanvarauksella)
Soita ja varaa aika tai lähetä meille viesti.

Sähköposti

info@fysionordic.fi

Puhelin

041 3124795

Osoite

Varastokatu 3
45200 Kouvola